BIS binnen

De Kampioenschapsclubmatch van zondag 10 april 2022 in De Bongerd te Heteren werd gekeurd door Mette Maj Lindorff  uit Denemarken. Zij selecteerde als Clubwinnaar de reu Black Kindom Triumph van V. Steenbergen (op de foto rechts) en als Beste Teef Gadisza Oelan Oede van fokker/eigenaar J. van der Stelt. Het reserve CAC werd bij de reuen gewonnen door Lux-Chow´s Ambassador Of Velvet Dreams van fokker/eigenaar H. Liebich-Lux, bij de teven door One Star Foris Destiny van V. Steenbergen.

Aan de NCCC wandeling op zondag 24 oktober in het bos bij Amerongen hebben ongeveer veertig wandelaars en iets meer dan twintig honden deelgenomen. Het weer was prachtig, evenals de natuur.  Meer dan de helft van de wandelaars had gereserveerd voor het lunchbuffet in De Bergschuur bij restaurant 't Berghuis. Voor foto's van de wandeling zie hier.

De Jonge Honden Dag op zondag 10 oktober 2021 bij Dogcenter in Kerkwijk was een geslaagd evenement. Keurmeester Wilma Roem besprak de 25 jonge Chows, in leeftijd tussen drie maanden en twee jaar, van wie 24 aanwezig waren.
Kijk in de galerij voor de foto's van de aanwezige honden.

De NCCC kampoenschapsclubmatch 2021 heeft in coronatijd in een ander format dan gebruikelijk op 8 augustus plaatsgevonden in de setting van de tentoonstelling van de KC Arnhem.  Keurmeester was Ineke Zwaartman-Pinster. Er waren 23 Chows ingeschreven en 20 aanwezig.`NCCC Clubwinnaar is geworden Kamp. Amalao Oelan Oede van M.J.S. Koot en G.C.M. Koot-Keysper, op de foto links, Beste Reu werd Kamp. Fai-Yen’s Bon Jovi, van J. van der Stelt. . Het ResCAC werd bij de reuen gewonnen door Lorky Sherdan Derny du Lee Dou des Thitounes van N. Mattart, bij de teven door Nova Na Dine van Tjeda van P. van der Sande-van Mierlo. Zie voor de uitslagen hier. Een fotoreportage gemaakt door Hannie Warendorf staat hier..

De  jaarlijkse Najaarswandeling, dit keer op 27 oktober in het Leersumse Veld, bij prachtig weer, trok zo'n veertig wandelaars met dertig honden. Hier de foto's.

kcm2019 400

NCCC Clubwinnaar 2019 Wouke van het Bossche Front (rechts) en Beste reu Pico Bello van Tjeda, met eigenaars en keurmeester Bas Bosch.
De andere winnaars: resCAC reu Akiyama Initio, resCAC teef Aukje Arya van het Bossche Front.
Beste jongste puppy  Vita-Texla Rocco, beste puppy Sbi-Wang Lilyrose.
Beste veteraan Honiland Exclusive Black Smooth.
De uitslagen vindt u hier en de foto's hier.

Om bij te dragen aan het beteugelen van verspreiding van het coronavirus heeft het bestuur van de NCCC besloten om de meeste bijeenkomsten af te gelasten.

Dit najaar zal alleen de Fokgeschiktheidskeuring worden gehouden, op zondag 13 september 's ochtends, en 's middags de Algemene Ledenvergadering.

Allebei alleen toegankelijk voor leden die zich hebben opgegeven. Zie s.v.p. het Clubblad.

Aan de Najaarswandeling op 28 oktober in De Bilt namen tegen de zestig wandelaars met 35 Chows deel, de helft van de wandelaars nam ook deel aan het luncbuffet. Voor de foto's, zie hier.

De najaarswandeling  op zondag 29 oktober in Soest was, dank zij een grote opkomst en het mooie weer, een succes. Voor foto's zie hier

De Jonge Honden Dag op 10 september 2017 bij Dogcenter in Kerkwijk was een fijn evenement met een goede sfeer. Er zijn veel bezoekers langsgekomen, deels doorgewinterde Chowliefhebbers, maar ook een flink aantal mensen die zich op het ras kwamen oriënteren en met eigenaars en fokkers kwamen kennismaken. Hier het fotoverslag van de deelnemende honden.

Stappen en Happen 2017 vindt plaats op zondag 18 juni in Gorinchem. Ontvangst vanaf 10 uur, vertrek wandeling om 11 uur.

Het wordt een mooie, niet te lange, wandeling met Chows, met prachtig uitzicht over de stadswallen en door het centrum. Ontvangst bij Ristorante Galileo aan de Hoogstraat in het centrum en daar ter afronding een heerlijk Italiaans buffet.

Dit jaar vindt de Ringtrainingsdag plaats op zondag 2 april. Tot nu toe hielden we deze dag in juni, maar we willen eens bekijken hoe programmering voorafgaand aan de Kampioenschapsclubmatch bevalt.

BIS2017

Clubwinnaar (links) en Beste Teef met de keurmeester. Foto Hannie Warendorf

Voor de Kampioenschapsclubmatch 2017, gekeurd door de Duitse rasspecialist Claudia Fuss, hadden 42 Chows ingeschreven, 38 waren aanwezig. 
Clubwinnaar 2017 met CAC werd de reu I-Lai Shensi van N. Jakobeit uit Duitsland. Beste Teef met CAC werd Queen Of Hearts van Tjeda van A. Hess en K. Hill. 

De najaarswandeling op 30 oktober in het Zeisterbos vanuit Pannenkoekenhuis ‘t Jagershuys was een groot succes. In de tachtig wandelaars zijn er op af gekomen, leden en niet-leden, met en zonder Chow. Voor beelden van de wandeling zie hier.

De NCCC Jonge Hondendag op zondag 9 oktober trok een inschrijving van 32 Chows, waarvan er 28  in de ring te zien waren. Maikel Koot besprak de honden. Zie hier voor de foto's. Het evenement trok veel bezoekers en de stemming was geanimeerd. Na de gemeenschappelijke lunch werd in de middag het 75-jarig bestaan van de Nederlandse Chow Chow Club gevierd.

foto Marija Topalovic

 foto Marija Topalovic

De wedstrijd voor NCCC leden ter gelegenheid van het jubileum, ‘NCCC ontmoet Biru’ is met deze foto gewonnen door Marija Topalovic . Aan deze wedstrijd was een héél bijzondere prijs verbonden, uitgeloofd door mevrouw Hekman en haar zoon:  een kleine Biru in brons, de laatste van de serie die destijds is gemaakt bij de 75e verjaardag van de maker van het beeld, Joop Hekman (zie het boek De Chow Chow in Nederland). 

Zondag 3 april werd in Heerenveen een wandeling voor leden gehouden. De foto's van de dag vinft u hier in de fotogalarij

Het verenigingsjaar 2016 van de NCCC werd geopend met een snertwandeling bij Lierderholt in Beekbergen. Kijk hier voor de foto's.

De Jubileum Kampioenschapsclubmatch van zondag 17 april in Heteren, met als keurmeester Elaine Cannon (UK), is heel plezierig verlopen.
Er waren 63 Chows ingeschreven en 60 present. NCCC Clubwinnaar 2016 is geworden Kamp. Piuk Chow Possesses Black Passion van Stine Hjeme (DK),  Beste Teef werd Amalao Oelan Oede van Maikel Koot.
De uitslagen vindt u hier
Een uitgebreide fotopresentatie van de dag vindt u hier.

De wandeling op 25 oktober in Eemnes/Laren vanuit Van der Valk hotel ‘De Witte Bergen’, met na afloop lunchbuffet, was een succes. Voor de foto's zie fotogalerij.

De  NCCC Jonge Honden Dag op zondag 6 september 2015 in Kerkwijk was met 33 ingeschreven Chows (één absent) een groot succes. Veel bezoekers, zowel oude bekenden als nieuwe leden en aspirant pupkopers vonden de weg naar Dogcenter en hadden met elkaar een mooie dag. Voor de foto's zie de jonge honden dag fotolgalerij.

De Kampioenschapsclubmatch op 12 april in Heteren is een mooi evenement geworden. Zestig Chows waren aangemeld, dertig pups en dertig honden vanaf de jeugdklasse (9 maanden) tot en met veteraan; 52 waren op de dag aanwezig.
De Engelse rasspecialist Pippa Clare koos als als Clubwinnaar 2015 de teef Kamp. Xquisite Black Jeans de las Colinas Imperiales, en als Beste reu, tevens Beste Veteraan, Kamp. Chen Jing Zung Tzung Le. De volledige uitslagen vindt u hier. De foto's vindt u in de fotogalerij.

In het weekend van de Dag van de Hond, op zaterdag 16 mei, gaat de NCCC een nieuw type evenement organiseren, vol uitdagingen voor de Chow Chow en zijn baas. Instructeur Joke Sauerbreij, eigenaar van Honda Brava, geeft twee workshops: Balans en Coördinatie, en Hersenwerk. Ze zal laten zien hoe de oefeningen opgebouwd kunnen worden, zodat je daarna thuis ook zelf aan de slag kan met je hond.

De najaarswandeling van de NCCC vond dit jaar plaats op een nieuwe locatie: De Bilderberg, in Oosterbeek. Meer dan zestig wandelaars met zo'n dertig honden hadden zich hier om 11 uur verzameld voor een wandeling in de prachtige omgeving. Voor een foto-impressie zie de fotogalerij.

De Kampioenschapsclubmatch 2014, op zondag 13 april in Heteren, was een geanimeerde bijeenkomst met 62 ingeschreven Chows. Ze werden gekeurd door de Deense rasspecialist Charlotte Nørskov Jensen. Kijk hier voor de uitslagen en hier voor de foto's.

Zondag 18 mei, de landelijke Dag van de Hond, hield de NCCC een wandeling met na afloop Italiaans lunchbuffet in Gorinchem. Kijk hier voor de foto's van Peter Wellinga en Monique van den Berg.

De NCCC hieldop op 28 juni 2015 een wandeling onder het motto 'Happen en snappen' in natuurgebied Herperduin bij Oss. De foto's van de wandeling zijn te zien in de fotogalerij.

Op 7 juni 2015 hield de NCCC voor de derde maal hield de NCCC  een ringtrainingsdag bij Kynospirit o.l.v. Gabriëlle Veenstra. In de fotogalerij zijn foto's van het evenement te zien.

Het verenigingsjaar 2015 is geopend met een Nieuwjaars/snertwandeling, op zondag 4 januari, in de bossen bij het Vakantiepark Het Lierderholt. Zie voor de foto's hier.

 De Jonge Honden Dag 2014 vond op zondag 7 september plaats bij Dogcenter te Kerkwijk. Er waren 25 Chows ingeschreven.
Voor de foto's zie hier.