Clubwinnaar en beste reu Clubmatch 2024:

Hjelme Easy Lover (Kool Kashmir from Kwaitang x Bao-fang’s Hong-se Yue-liang), f/e:S. Hjelme
1 U, CAC, Beste teef, Clubwinnaar (beste van het ras)

Bakkebo’s Total Triumph (Kool Kashmir from Kwaitang x Stagebo’s Angel of the Morning) f: S. Danielsen, e: B. Boe Toft
1 U, CAC, Beste reu

Keurmeester Chris Clucas (Engeland)

Foto: KiIr-Fotografie

 beste reu teef kcm202312
Beste reu & teef KCM 2024

De inschrijving voor de wandeling is inmiddels gesloten. De wandeling gaat definitief door.

Op zondag 29 oktober as organiseert de NCCC weer haar jaarlijkse wandeling. We hopen veel NCCC leden met hun Chows te ontmoeten.
Niet-NCCC leden zijn ook van harte welkom met hun Chow. Maar natuurlijk ook mensen die kennis willen maken met ons mooie ras, maar (nog) geen Chow hebben.
Locatie: Theehuis 't Hooge Erf
Hoge Vuurscheweg 11, 3749AB Lage Vuursche
Ontvangst : 10:00 met koffie en thee (aangeboden door de NCCC)
Start wandeling : 10.45. Lunch 12.30 (eigen rekening - 23,95 euro). Link naar het  inschrijfformulier:
https://forms.gle/9ZfuqJYCL51Fj7rF6

De NCCC Jonge Honden Dag  is op zaterdag 30 september gehouden bij De Camp te Woudenbergl. Er waren 22 Chows met stamboom van 3 tot en met 24 maanden oud voor ingeschreven, twintig waren aanwezig. Keurmeesters waren  Ilona Lodders en Door de Wolff. Het was een geanimeerde en gezellig clubevenement. Voor de foto's van de deelnemende honden zie de fotogalerij.  Extra actie-foto's zijn te bekijken via deze link:  https://kiir-photography.pixieset.com/jongehondendagnccc/

beste reu teef kcm2023

Foto: Hannie Warendorf

De winnaars van de KCM 2023 zijn Gao-De-Xin Xenon Oreo (Yi Jian Zhongqing Apollo-Junior x Rumer Laska Faina), f: J. Koschinski, e: S. Rennicke, 1 U, CAC, Clubwinnaar (links) en
La Vie Est Belle of the Blue Mystery (Drogon of the Blue Mystery x Quydy of the Blue Mystery), f: M. Kostadinovic, e: T. den Braber. 1 U, CAC, Beste teef. 
Keurmeester was Jan Meijerink (D) Meer foto's in de fotogalerij

BIS binnen

De Kampioenschapsclubmatch van zondag 10 april 2022 in De Bongerd te Heteren werd gekeurd door Mette Maj Lindorff  uit Denemarken. Zij selecteerde als Clubwinnaar de reu Black Kindom Triumph van V. Steenbergen (op de foto rechts) en als Beste Teef Gadisza Oelan Oede van fokker/eigenaar J. van der Stelt. Het reserve CAC werd bij de reuen gewonnen door Lux-Chow´s Ambassador Of Velvet Dreams van fokker/eigenaar H. Liebich-Lux, bij de teven door One Star Foris Destiny van V. Steenbergen.

Op 11 november 2023 vindt er in Houten een gecombineerde leden bijeenkomst plaats: een extra ALV i.v.m. de verkiezing voor nieuwe bestuursleden (alleen voor leden), een lezing voor alle leden (niet-leden zijn tevens welkom) en een speciale bijeenkomst voor de NCCC clubfokkers. 

Locatie:

De Engel, Burgemeester Wallerweg 2, Houten. (De Chows mogen hier ook mee naar binnen) https://deengel.nl/

Agenda:

10 uur; start ALV (uitsluitend voor leden NCCC)
11 uur; Lezing Dhr. J. Windig over erfelijkheid en diversiteit (voor zowel leden als niet-leden NCCC)
12.30 uur Lunch (kosten zijn 16,50, zowel voor leden als niet-leden NCCC). Let op: indien u mee wilt lunchen dient u dit uiterlijk 9 november a.s. op te geven via het inschrijfformulier!
13.30 uur Fokkersbijeenkomst (alleen voor NCCC Clubfokkers. De fokkers ontvangen hierover bericht)
 
Inschrijfformulier ALV/ Ledenbijeenkomst / Lunch

De NCCC Jonge Honden Dag vindt plaats op 30 september 2023 bij De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP Woudenberg www.decamp.nl
De keurmeesters die zijn uitgenodigd voor deze dag zijn Door de Wolff en Ilona Lodders. De schrijver is Wim Barning. Na de keuring worden van alle deelnemende honden foto’s gemaakt door Irene Bremer en Kim Jansen voor het archief. Uiteraard komt een selectie van de foto’s terecht in het Clubblad en alle foto’s zullen op de site komen te staan. Inschrijven kan via dit fotrmulier.

Tot onze grote spijt moeten we meedelen dat we hebben moeten besluiten dat de traditionele wandeling dit jaar door omstandigheden niet kan doorgaan.
Ieder die zich heeft aangemeld wordt hiervan persoonlijk op de hoogte gesteld. 

De NCCC Jonge Honden Dag  is op zondag 16 oktober gehouden bij Dogcenter te Kerkwijk, bij Zaltbommel. Er waren 15 Chows met stamboom van 3 tot en met 24 maanden oud voor ingeschreven, veertien waren aanwezig.
Voor de bespreking van de Chows was uitgenodigd keurmeester Natalie van Burik. De honden zijn in de ochtend gekeurd en de bijeenkomst werd afgesloten met een gemeenschappelijke buffetlunch. Het was een geanimeerde en gezellig clubevenement. Voor de foto's van de deelnemende honden zie hier.

Om bij te dragen aan het beteugelen van verspreiding van het coronavirus heeft het bestuur van de NCCC besloten om de meeste bijeenkomsten af te gelasten.

Dit najaar zal alleen de Fokgeschiktheidskeuring worden gehouden, op zondag 13 september 's ochtends, en 's middags de Algemene Ledenvergadering.

Allebei alleen toegankelijk voor leden die zich hebben opgegeven. Zie s.v.p. het Clubblad.

Aan de Najaarswandeling op 28 oktober in De Bilt namen tegen de zestig wandelaars met 35 Chows deel, de helft van de wandelaars nam ook deel aan het luncbuffet. Voor de foto's, zie hier.

De najaarswandeling  op zondag 29 oktober in Soest was, dank zij een grote opkomst en het mooie weer, een succes. Voor foto's zie hier

De Jonge Honden Dag op 10 september 2017 bij Dogcenter in Kerkwijk was een fijn evenement met een goede sfeer. Er zijn veel bezoekers langsgekomen, deels doorgewinterde Chowliefhebbers, maar ook een flink aantal mensen die zich op het ras kwamen oriënteren en met eigenaars en fokkers kwamen kennismaken. Hier het fotoverslag van de deelnemende honden.

Stappen en Happen 2017 vindt plaats op zondag 18 juni in Gorinchem. Ontvangst vanaf 10 uur, vertrek wandeling om 11 uur.

Het wordt een mooie, niet te lange, wandeling met Chows, met prachtig uitzicht over de stadswallen en door het centrum. Ontvangst bij Ristorante Galileo aan de Hoogstraat in het centrum en daar ter afronding een heerlijk Italiaans buffet.

Dit jaar vindt de Ringtrainingsdag plaats op zondag 2 april. Tot nu toe hielden we deze dag in juni, maar we willen eens bekijken hoe programmering voorafgaand aan de Kampioenschapsclubmatch bevalt.

BIS2017

Clubwinnaar (links) en Beste Teef met de keurmeester. Foto Hannie Warendorf

Voor de Kampioenschapsclubmatch 2017, gekeurd door de Duitse rasspecialist Claudia Fuss, hadden 42 Chows ingeschreven, 38 waren aanwezig. 
Clubwinnaar 2017 met CAC werd de reu I-Lai Shensi van N. Jakobeit uit Duitsland. Beste Teef met CAC werd Queen Of Hearts van Tjeda van A. Hess en K. Hill. 

De najaarswandeling op 30 oktober in het Zeisterbos vanuit Pannenkoekenhuis ‘t Jagershuys was een groot succes. In de tachtig wandelaars zijn er op af gekomen, leden en niet-leden, met en zonder Chow. Voor beelden van de wandeling zie hier.

De NCCC Jonge Hondendag op zondag 9 oktober trok een inschrijving van 32 Chows, waarvan er 28  in de ring te zien waren. Maikel Koot besprak de honden. Zie hier voor de foto's. Het evenement trok veel bezoekers en de stemming was geanimeerd. Na de gemeenschappelijke lunch werd in de middag het 75-jarig bestaan van de Nederlandse Chow Chow Club gevierd.

foto Marija Topalovic

 foto Marija Topalovic

De wedstrijd voor NCCC leden ter gelegenheid van het jubileum, ‘NCCC ontmoet Biru’ is met deze foto gewonnen door Marija Topalovic . Aan deze wedstrijd was een héél bijzondere prijs verbonden, uitgeloofd door mevrouw Hekman en haar zoon:  een kleine Biru in brons, de laatste van de serie die destijds is gemaakt bij de 75e verjaardag van de maker van het beeld, Joop Hekman (zie het boek De Chow Chow in Nederland). 

Zondag 3 april werd in Heerenveen een wandeling voor leden gehouden. De foto's van de dag vinft u hier in de fotogalarij

Het verenigingsjaar 2016 van de NCCC werd geopend met een snertwandeling bij Lierderholt in Beekbergen. Kijk hier voor de foto's.

De wandeling op 25 oktober in Eemnes/Laren vanuit Van der Valk hotel ‘De Witte Bergen’, met na afloop lunchbuffet, was een succes. Voor de foto's zie fotogalerij.

De NCCC hieldop op 28 juni 2015 een wandeling onder het motto 'Happen en snappen' in natuurgebied Herperduin bij Oss. De foto's van de wandeling zijn te zien in de fotogalerij.

Op 7 juni 2015 hield de NCCC voor de derde maal hield de NCCC  een ringtrainingsdag bij Kynospirit o.l.v. Gabriëlle Veenstra. In de fotogalerij zijn foto's van het evenement te zien.

Het verenigingsjaar 2015 is geopend met een Nieuwjaars/snertwandeling, op zondag 4 januari, in de bossen bij het Vakantiepark Het Lierderholt. Zie voor de foto's hier.

De najaarswandeling van de NCCC vond dit jaar plaats op een nieuwe locatie: De Bilderberg, in Oosterbeek. Meer dan zestig wandelaars met zo'n dertig honden hadden zich hier om 11 uur verzameld voor een wandeling in de prachtige omgeving. Voor een foto-impressie zie de fotogalerij.

De Jubileum Kampioenschapsclubmatch van zondag 17 april in Heteren, met als keurmeester Elaine Cannon (UK), is heel plezierig verlopen.
Er waren 63 Chows ingeschreven en 60 present. NCCC Clubwinnaar 2016 is geworden Kamp. Piuk Chow Possesses Black Passion van Stine Hjeme (DK),  Beste Teef werd Amalao Oelan Oede van Maikel Koot.
De uitslagen vindt u hier
Een uitgebreide fotopresentatie van de dag vindt u hier.

De  NCCC Jonge Honden Dag op zondag 6 september 2015 in Kerkwijk was met 33 ingeschreven Chows (één absent) een groot succes. Veel bezoekers, zowel oude bekenden als nieuwe leden en aspirant pupkopers vonden de weg naar Dogcenter en hadden met elkaar een mooie dag. Voor de foto's zie de jonge honden dag fotolgalerij.

De Kampioenschapsclubmatch op 12 april in Heteren is een mooi evenement geworden. Zestig Chows waren aangemeld, dertig pups en dertig honden vanaf de jeugdklasse (9 maanden) tot en met veteraan; 52 waren op de dag aanwezig.
De Engelse rasspecialist Pippa Clare koos als als Clubwinnaar 2015 de teef Kamp. Xquisite Black Jeans de las Colinas Imperiales, en als Beste reu, tevens Beste Veteraan, Kamp. Chen Jing Zung Tzung Le. De volledige uitslagen vindt u hier. De foto's vindt u in de fotogalerij.

In het weekend van de Dag van de Hond, op zaterdag 16 mei, gaat de NCCC een nieuw type evenement organiseren, vol uitdagingen voor de Chow Chow en zijn baas. Instructeur Joke Sauerbreij, eigenaar van Honda Brava, geeft twee workshops: Balans en Coördinatie, en Hersenwerk. Ze zal laten zien hoe de oefeningen opgebouwd kunnen worden, zodat je daarna thuis ook zelf aan de slag kan met je hond.