De Raad van Beheer heeft NCCC secretaris en Chow fokker Janneke Leunissen-Rooseboom onderscheiden met de Gouden Erespeld. De uitreiking van de erespelden vond dit jaar plaats op 6 april in het Koetshuis van Landgoed Marienwaerdt.

Janneke Leunissen-Rooseboom en de voor zitter van de RvH, Gerard Jipping

Uit de toespraak van RvB voorzitter Gerard Jipping:

 "Janneke Leunissen en haar man Leo voeren sinds 1979 de kennelnaam Het Bossche Front. In eerste instantie voor de kortharige variĆ«teit van de Chow Chow, die toen bijna uitgestorven was. Hun eerste korthaar, Warnsborn Shi-Kari, kreeg Janneke in 1978 van de ook als mentor van Mopsenfokster Monique Jansen genoemde mevrouw Veldhuis. De fokkerij is vanuit Kari opgebouwd. Inmiddels wordt de zevende tot negende generatie na haar in Pieterburen geboren. Janneke heeft zich in de jaren tachtig en negentig ingespannen om ook internationaal belangstelling voor behoud van de korthaar te wekken.

In 1983 kwam er een tweede ras bij, waarmee is gefokt, geshowd en ook gewerkt: de Curly Coated Retriever. In beide rassen hebben Bossche Front honden de nodige titels behaald. De eerste trots daarbij is dat kortharige Chows in de ring nu de waardering krijgen de ze verdienen, de tweede: drie internationale kampioenen Curly Coated Retriever met werktitel: een import, twee zelfgefokt, waarvan een wonend in Denemarken.
In de jaren tachtig is Janneke Leunissen door Ploon de Raad bij De Hondenwereld gehaald. Kynologische journalistiek zou een rode draad in haar leven worden. Bij De Hondenwereld, daarna de Kennel Gazet, en vervolgens verder met Bas Bosch bij BBPress. Voor de Raad van Beheer verzorgde ze de rubriek Raad en Daad in Onze Hond. Van haar hand verscheen de tot nu toe enige uitgebreide Nederlandstalige rasmonografie De Chow Chow in Nederland.
Haar hele kynologische leven is Janneke Leunissen bestuurlijk actief geweest, in diverse verenigingen. Van secretaris van de KC Geleen en rayon Zuid en bestuurslid van de Schipperkes Club Nederland, via de FRC-commissie Curly Coated Retrievers en Kunogonda, tot momenteel secretaris van de Nederlandse Chow Chow Club. De Commissie Curly Coated Retrievers benoemde haar tot erelid.
Mevrouw Leunissen, namens de Raad van Beheer mag ik u, veelzijdige kynoloog, onderscheiden met de Gouden Erespeld."