Zo nu en dan komt het voor dat een nieuw tehuis wordt gezocht voor een (oudere) Chow. Daarvoor kunnen allerlei redenen zijn. Meestal hebben die te maken met onverwachte en soms nare gebeurtenissen in het persoonlijke leven van de eigenaar. De betrokken Chow kan meestal op een andere plek weer gelukkig worden, en zijn nieuwe bazen gelukkig maken.

Aan nieuwe eigenaars van een herplaatsChow biedt de NCCC deze informatie aan (pdf-bestand).

De twaalfjarige reu Kenzo, voor wie op 1 juni een oproep werd gedaan voor een nieuw tehuis (zie hieronder), heeft al op 7 juni mogen kennismaken met NCCC leden die zich over hem willen gaan ontfermen. Hij is met het echtpaar en hun Chowteef van elf jaar meegegaan en is nu aan zijn proefperiode begonnen. Kenzo was het goed gewend, bij zijn eerste eigenaar, maar ook in het pension waar hij tijdelijk verbleef. Opnieuw heeft hij een liefdevolle plek gevonden.

Rode langhaar reu Broes-Li Kwei Jang (‘Kenzo’) zoekt een nieuw tehuis. Kenzo is op 8 mei twaalf jaar geworden. Hij is geboren in het op twee na laatste Kwei-Jang nest. Vader Koperrood Sir Kiang, moeder Empire-Rose Kwei-Jang. Namen die bij velen bekend zijn.

Zijn bazin is medio mei, na een heel kort ziekbed, onverwacht overleden. Tijdens haar ziekte heeft ze Kenzo in een pension in Tilburg ondergebracht. Ze heeft hem daar dus helaas niet meer uit kunnen ophalen.

Update: de twee hieronder beschreven Chows hebben begin februari samen een definitieve plek gevonden bij een lid van de NCCC. Ze hebben het er uitstekend naar hun zin en ze verblijven daar zelfs graag binnen. Hun nieuwe bazen zijn overgelukkig met het koppeltje. 
Twee bejaarde Chows, een reu van bijna dertien jaar en een teef van elf jaar, zijn eind november 2016 terecht gekomen in het asiel van Waalwijk. Vanwege verwaarlozing zijn ze door de Landelijke Inspectie Dienst in beslag genomen, na een melding van buren, die zich hun lot hadden aangetrokken.

Alle drie verwaarloosde Chows die op 8 januari bij de Hondenbescherming terecht zijn gekomen  -zie eerdere berichten -   hebben binnen een maand, met hulp van de Nederlandse Chow Chow Club,  een liefdevol tehuis gevonden.
De NCCC is de nieuwe eigenaars zeer dankbaar voor hun toewijding en hoopt dat de drie pechvogels nu voor altijd als geluksvogels door het leven zullen gaan.

In de bejaardenopvang van de Hondenbescherming verblijven sinds 8 januari drie Chows. Ze zijn afgestaan door de dochter van een NCCC lid. Na het overlijden van haar vader kon deze vrouw, triest genoeg, niet alleen de verzorging voor de honden, maar ook die voor zichzelf niet meer aan.
Het gaat om de volgende honden:

ACE (Animal Care España) is een organisatie, die onder andere in Spanje in beslag genomen honden zonder eigenaar vrijkoopt, die op last van de overheid moeten worden ingeslapen.
Odette Ligtenstein heeft in naam van ACE de NCCC benaderd voor hulp bij het herplaatsen van zo'n hond, de zesjarige, zwarte, gecastreerde Chow reu, genaamd Jack, die onderweg is naar Nederland. Volgens haar is Jack een lieve reu die goed omgaat met andere honden. Over samengaan met katten en kleine kinderen kan niets gezegd worden. Filmpje.

Binnen een week heeft Jack via de NCCC zijn nieuwe baas gevonden. Hij zal verder luisteren (?) naar de naam Jazz.

LAATSTE NIEUWS
De zwarte korthaar reu uit onderstaand bericht heeft zo te zien zijn nieuwe plek gevonden. Hij is er, duidelijk tot zijn grote tevredenheid, begonnen aan zijn proefperiode. Alle signalen wijzen erop dat dit gaat slagen en dat hij van pechvogel tot geluksvogel geworden is. Zijn bazen zijn dolgelukkig met hem. 

Niet van elke herplaatsing maken we melding -- zoveel herplaatsingen zijn er niet trouwens -- maar deze verdient het extra aandacht te krijgen.

Spijro (zie hieronder) heeft al heel snel een nieuw tehuis gevonden: de dierenartsassistente is zijn nieuwe baas geworden.

Met spoed wordt een tehuis gezocht voor een rode langhaar Chow reu zonderstamboom van 4,5 jaar oud, Spijro genaamd.
Hij is timide en heeft nog niet mogen ervaren hoe prettig een hondenleven kan zijn. We zijn voor hem op zoek naar een toegewijde Chow Chow-baas die hem dat mooie leven gaat bieden.