Zo nu en dan komt het voor dat een nieuw tehuis wordt gezocht voor een oudere Chow. Daarvoor kunnen allerlei redenen zijn. Meestal hebben die te maken met onverwachte en soms nare gebeurtenissen in het persoonlijke leven van de eigenaar. De betrokken Chow kan meestal op een andere plek weer gelukkig worden, en zijn nieuwe bazen gelukkig maken.

Een lid van de NCCC kan de hulp van de NCCC inroepen bij het zoeken naar een nieuwe eigenaar.  De NCCC trekt zich ook het lot van pechvogels aan die in een of andere noodsituatie terecht zijn gekomen. Wie zo'n Chow-in-nood-situatie kent kan hem bij het bestuurslid belast met pupinfo/rasinfo melden.
De norm die de NCCC wil aanhouden is dat de te herplaatsen Chow voor zijn nieuwe baas wel goed gezelschap moet kunnen zijn, dus niet gevaarlijk of doodziek.
Belangstellenden voor een oudere Chow kunnen zich bij het zelfde adres aanmelden. De NCCC kan partijen bij elkaar brengen.
Opvangen hoort echter uitdrukkelijk niet tot de mogelijkheden.

Voor herplaatsing gelden de volgende regels.

Hebt u interesse in een oudere Chow? Laat het weten! U kunt contact opnemen met Joke Verhoeve  -- tel 020-6459289, rasinfo@nederlandsechowchowclub.nl

Via de website van de Nederlandse en Belgische dierenasiels zijn herplaats Chows zonder stamboom te vinden, afkomstig uit de fokkerij buiten de rasvereniging. In BelgiĆ« houdt  Chow4ever zich bezig met het herplaatsen van Chows. En in Duitsland via Chows in Not worden herplaats Chows en kruisingen in Duitsland aangeboden.