Zo nu en dan komt het voor dat een nieuw tehuis wordt gezocht voor een (oudere) Chow. Daarvoor kunnen allerlei redenen zijn. Meestal hebben die te maken met onverwachte en soms nare gebeurtenissen in het persoonlijke leven van de eigenaar. De betrokken Chow kan meestal op een andere plek weer gelukkig worden, en zijn nieuwe bazen gelukkig maken.

Een lid van de NCCC kan de hulp van de NCCC inroepen bij het zoeken naar een nieuwe eigenaar, evenals iedere eigenaar van een Chow met stamboom, ongeacht door wie die hond gefokt is. De NCCC trekt zich ook het lot aan van pechvogels zonder stamboom die in een of andere noodsituatie terecht zijn gekomen. Wie zo'n Chow-in-nood-situatie kent kan hem bij het bestuurslid belast met pupinfo/rasinfo melden.
De norm die de NCCC wil aanhouden is dat de te herplaatsen Chow voor zijn nieuwe baas wel goed gezelschap moet kunnen zijn, dus niet gevaarlijk is of doodziek.
Belangstellenden voor een herplaats- Chow kunnen zich bij het zelfde email adres aanmelden. De NCCC kan partijen bij elkaar brengen.
Opvangen hoort echter uitdrukkelijk niet tot de mogelijkheden.

Voor herplaatsing gelden de volgende regels

Als u interesse hebt in een (oudere) Chow die via de NCCC geherplaatst dient te worden, dan dient u het aanvraagformulier in te vullen dat in de link hierboven (in het document 'de volgende regels') te vinden is. Dit kunt u mailen naar rasinfo@nederlandsechowchowclub.nl . Wij laten u dan weten of u op de wachtlijst geplaatst kunt worden. Op het moment dat er zich een herplaatsing aandient, nemen wij vervolgens contact op. Heeft u nog verdere vragen over de herplaatsingen, dan kunt u contact opnemen via hetzelfde email adres. Bellen om te vragen of er een herplaatser beschikbaar is of komt, heeft geen zin. Wij zullen u dan altijd verwijzen naar bovengenoemde informatie. U dient zich altijd eerst op de wachtlijst te (laten) plaatsen. In het (sporadische) geval dat er geen geschikte adoptie familie op onze wachtlijst beschikbaar is, zullen wij dit publiceren via onze website of op onze Facebook pagina.  

U kunt zich eventueel ook melden bij de stichting ChowRescue . Dese stichting zet zich in voor de bemiddeling van alle Chows.