Zo nu en dan komt het voor dat een nieuw tehuis wordt gezocht voor een oudere Chow. Daarvoor kunnen allerlei redenen zijn. Meestal hebben die te maken met onverwachte en soms nare gebeurtenissen in het persoonlijke leven van de eigenaar. De betrokken Chow kan meestal op een andere plek weer gelukkig worden, en zijn nieuwe bazen gelukkig maken.

Een lid van de NCCC kan de hulp van de NCCC inroepen bij het zoeken naar een nieuwe eigenaar, evenals iedere eigenaar van een Chow met stamboom, ongeacht door wie die hond gefokt is. De NCCC trekt zich ook het lot aan van pechvogels zonder stamboom die in een of andere noodsituatie terecht zijn gekomen. Wie zo'n Chow-in-nood-situatie kent kan hem bij het bestuurslid belast met pupinfo/rasinfo melden.
De norm die de NCCC wil aanhouden is dat de te herplaatsen Chow voor zijn nieuwe baas wel goed gezelschap moet kunnen zijn, dus niet gevaarlijk is of doodziek.
Belangstellenden voor een oudere Chow kunnen zich bij het zelfde adres aanmelden. De NCCC kan partijen bij elkaar brengen.
Opvangen hoort echter uitdrukkelijk niet tot de mogelijkheden.

Voor herplaatsing gelden de volgende regels.

Als u interesse hebt in een oudere Chow, laat het ons dan weten: Contactpersoon:rasinfo@nederlandsechowchowclub.nl

In Nederland houdt ChowRescue zich ook bezig met het herplaatsen van zulke honden.