Spijro (zie hieronder) heeft al heel snel een nieuw tehuis gevonden: de dierenartsassistente is zijn nieuwe baas geworden.

Met spoed wordt een tehuis gezocht voor een rode langhaar Chow reu zonderstamboom van 4,5 jaar oud, Spijro genaamd.
Hij is timide en heeft nog niet mogen ervaren hoe prettig een hondenleven kan zijn. We zijn voor hem op zoek naar een toegewijde Chow Chow-baas die hem dat mooie leven gaat bieden.

Op maandag 26 augustus werd hij bij een dierenarts aangeboden om te euthanaseren. Deze geweldige dierenarts, die de hond uit haar praktijk kent, weigerde dit: een gezonde hond wil ze niet laten inslapen. Ze heeft de eigenaar ervan weten te overtuigen om Spijro bij haar achter te laten.  
Gelukkig wist ze de weg naar onze rasvereniging, de NCCC, te vinden. Bestuursleden Patricia en Tjeda zijn met Spijro gaan kennismaken. Beiden zijn het met de dierenarts eens: met geduld, ervaring en liefde voor de Chow zal een nieuwe eigenaar nog jaren plezier aan Spijro kunnen beleven. Dus nu de vraag: wie wil deze lieve reu een gouden mandje bezorgen? Spijro verblijft tijdelijk bij de dierenarts, maar te lang kan dit niet duren. Laat de definitieve nieuwe baas voor Spijro nog even op zich wachten, dan is eventueel een tijdelijke opvang ook van harte welkom, maar de voorkeur gaat uiteraard uit naar een permanente oplossing, die voor de hond de minste stress oplevert. 

Hier zijn enkele foto's van Spijro: