Sommige verhalen zijn zo triest. Maar gelukkig zijn er ook mensen die in een gouden lijstje horen!

Woensdagmiddag kreeg bestuurslid Tjeda den Braber een telefoontje met de mededeling: "Mijn man komt zo thuis met een Chow." Op zich geen verontrustende mededeling, maar wat bleek?

Chowku tevreden na een opknapbeurt

Haar echtgenoot werkt in Belgiƫ. Op het terrein waar hij werkzaam is, lag sinds een week of vier, in weer en wind, een Chow aan een ketting, in zijn eigen vuil.

Deze Chow behoorde toe aan een man, die zich door de fokker, lees handelaar, had laten wijsmaken dat een Chow iets bijzonders is vanwege zijn blauwe tong, en dat hij veel geld waard is. De Chow zou met 'papieren'(stamboom) zijn, et cetera. Het bekende verhaal. De man zag er waarschijnlijk wel handel in, en kocht de Chow.

Om een lang verhaal kort te maken: de echtgenoot van de mevrouw die opbelde bekommerde zich zo goed en zo kwaad als het ging om de Chow. Uiteindelijk trok hij zich zijn lot zo erg aan dat hij dinsdagavond, met tranen in zijn ogen, tegen zijn vrouw zei: "Ik koop die Chow en morgen neem ik hem mee naar huis!" Zijn vrouw is net zo'n grote dierenliefhebber als hij en stond direct achter het besluit.

Alleen hebben ze met elkaar afgesproken dat Chowku (deze naam hebben ze hem gegeven) niet kan blijven. Beiden werken fulltime en reizen veel.

Deze mensen hadden nog nooit van de Chow gehoord en er ook nooit eentje ontmoet. Toch ontfermden ze zich over het dier, en wisten de juiste weg te vinden: naar de NCCC.

De NCCC wil Chowku graag helpen een 'gouden mandje' te vinden.

Chowku is nog geen jaar oud. Ondanks alles heeft hij een super vrolijk karakter en zijn vertrouwen in de mens heeft hij nog niet verloren. Ook zijn gezondheid is in orde (hij is al bij de dierenarts geweest). Wie zorgt dat dit verhaal een happy end krijgt en Chowku de rest van zijn leven krijgt wat hij verdient?

Binnen enkele dagen reageerden verschillende leden van de NCCC. Een van hen is zijn nieuwe baas geworden.
Inmiddels is hij omgedoopt tot Tiggy. Het ziet er naar uit dat hij een onbezorgd leven tegemoet gaat, bij ervaren Chow eigenaars, en met als bonus: een jonge Chow vriendin. Hij heeft even een onprettige omweg moeten afleggen, maar dank zij zijn beschermengelen zit hij nu echt op het goede spoor.