LAATSTE NIEUWS
De zwarte korthaar reu uit onderstaand bericht heeft zo te zien zijn nieuwe plek gevonden. Hij is er, duidelijk tot zijn grote tevredenheid, begonnen aan zijn proefperiode. Alle signalen wijzen erop dat dit gaat slagen en dat hij van pechvogel tot geluksvogel geworden is. Zijn bazen zijn dolgelukkig met hem. 

 De NCCC zoekt een nieuw tehuis voor Wuya, een zwarte korthaar reu van drie jaar.
Door zijn vorige eigenaar werd hij voor euthanasie aangeboden. Toen een assistente in de betreffende praktijk daarvan hoorde, met name ook de reden waarom, heeft zij zich er persoonlijk voor ingespannen om inslapen te voorkomen. Ze kreeg de support van haar praktijk. En van de NCCC. Wuya is een reu met stamboom. Hij is op 18-10-2011 geboren bij een lid van de NCCC dat destijds fokte onder auspiciƫn van/in samenwerking met een grote Nederlandse kennel.

De eigenaar heeft afstand gedaan en is uit beeld verdwenen.
De NCCC is voor Wuya in de bres gesprongen.
Wuya heeft de operatie ondergaan die de eigenaar niet voor hem over had. Hij is door de arts nagekeken en maakt verder in de basis een gezonde indruk, al was hij wel verwaarloosd: ondergewicht, onbespierd, onverzorgd.
Voor herstel en observatie is hij opgenomen in een pension, waarvan de eigenaar ook gedragstherapeut is. Onder de liefdevolle aandacht en verzorging is hij van de ingreep goed hersteld, en hij komt al weer aardig bij in gewicht.
Van de veranderingen die hem onlangs zijn overkomen heeft hij wel een tik gehad. Vermoedelijk was ook de periode voor de overgang al naar voor hem. Geestelijk heeft Wuya zo te zien evenmin gekregen waaraan een hond behoefte heeft.

Deze pechvogel is nu toe aan een definitief tehuis, waar men van hem zal gaan houden en hem zal waarderen om wie hij is.

Wuya is een rustige reu die zijn eigen gang gaat, een klassieke Chow: op zichzelf. Dat introverte gedrag zou wel te maken kunnen hebben met de manier waarop hij is gehouden. Misschien heeft hij niet geleerd zich aan een mens te binden. Wat niet is kan komen: wie weet wat een eigenaar met liefde en geduld allengs weer in hem weet op te roepen.
Oudere Chowliefhebbers, met een kalm huishouden, wonend in een huis met tuin in een buitenwijk of dorp, zullen een prettige hond aan hem hebben.
Vooralsnog maakt hij niet de indruk graag te wandelen. Dus ook daarin zijn zijn aanspraken op zijn baas bescheiden. Maar hij heeft vast een enorme behoefte aan waardering en liefde.