Van de drie verwaarloosde Chows die begin januari bij de Hondenbescherming terecht zijn gekomen (zie eerder artikel)  hebben de twee oudste inmiddels een liefdevol tehuis gevonden.
Voor de jongste, door de opvang Lion genoemd, op de stamboom heet hij Better Off Blue of the Royal Club, een gecastreerde fawn langhaar reu, wordt nog een nieuwe baas gezocht.

Deze reu was er in het begin van de drie het slechtste aan toe. Zijn vacht was zo'n warboel, die moest eraf. Maar ook zijn conditie en vitaliteit waren onder de maat.
.

Hoe verheugd waren de twee NCCC bestuursleden die hem na twee weken onlangs nog eens bezochten, toen ze zagen dat hij zich inmiddels heeft herpakt, in de benen is gekomen, over een gezonde eetlust blijkt te beshikken en zelfs affectie toont naar zijn verzorgster. Hij is wel een hond met een 'rugzakje'. Moeders mooiste is hij niet, zo zonder vacht. Maar de haren groeien al weer, dus dat gaat veranderen. Hij staat er nu voor open de wereld te verkennen. Het zou zo fijn zijn als ook hij de kans op een herstart krijgt. Wie wil deze schat van een hond tot bloei laten komen en een blijvend tehuis bieden?
Voor informatie: NCCC bestuurslid Tjeda den Braber tel: 0345-642466