LAATSTE NIEUWS: Voor Jade lijkt een baas gevonden. Na de vakantie gaat ze naar haar nieuwe adres. Als dat goed gaat is deze herplaatsing afgerond.

Jade

 Voor een rode langhaar teef met stamboom van net zeven jaar wordt een nieuw tehuis gezocht. De huidige eigenaar heeft onlangs zijn echtgenote verloren. Hij voorziet de zorg voor de hond niet meer te kunnen waarmaken als hij binnenkort zelf het medische circuit in moet gaan. Voor de oogappel van zijn vrouw hoopt hij daarom op korte termijn een even liefdevol nieuw tehuis te kunnen vinden als de Chow bij hen had.

 

Onlangs is een  proefplaatsing mislukt. Helaas kon de in huis aanwezige papegaai de stress van een nieuwe huisgenoot niet aan, en zijn rechten gingen voor.

Haar proef-eigenaar heeft Jade met bloedend hart laten gaan. In korte tijd was ze al sterk aan de hond verknocht geraakt. Dit heeft ze gerapporteerd: Jade is een bijzonder lieve Chow, toegankelijk zelfs, als je haar even de tijd geeft. Met grotere kinderen (boven de zes) die haar respecteren gaat ze goed om Ze trekt niet aan de lijn, is oplettend en gaat vriendelijk om met andere honden. Ze gaat graag mee op stap en houdt zelfs van spelen. In één woord: een schat van een hond.

Daarbij kan nog worden vermeld dat Jade is opgegroeid en heeft geleefd in een groep katten. Met andere woorden: een kat in huis, als die honden gewend is, is geen belemmering om haar te adopteren. Alleen in een omgeving met drukke jonge speelse dieren en kinderen is Jade niet op haar plaats. Ze is een kalm leven gewend waarin ze haar eigen gang kon gaan. Maar voor een lolletje blijkt ze, ondanks dat, dus wel te porren. Wie, o wie, heeft een plaatsje voor deze lieve kanjer over?
Belangstellenden wordt verzocht contact op te nemen met bestuurslid Joke Verhoeve, rasinfo@nederlandsechowchowclub.nl, tel 020-6459289.