UPDATE 3 juli 2022
Nala heeft haar nieuwe tehuis gevonden bij een NCCC lid.
Ze is ook van haar medicatie af. Die leek verband te houden met verkeerd vachtonderhoud. Dank aan Nala's fokker voor de geboden hulp bij het uitzoeken hiervan.
 
.................................................................

Voor Nala, een gesteriliseerde rode langhaar teef met stamboom, geboren in september 2015, wordt een ander tehuis gezocht. De nieuwe partner van haar eigenaar blijkt dermate allergisch voor honden dat samenwonen in één huis niet goed meer kan. Tot groot verdriet van haar mensen, die haar node zullen missen, want Nala is een mooie, lieve en vrolijke Chow.

 image2

Bij haar huidige eigenaar heeft Nala jarenlang, tot op de dag van vandaag, Apoquel gekregen. Dat slikt ze ook op dit moment en daaraan zijn kosten verbonden. Ze zou er wel eens van af moeten. Maar dat moet gebeuren onder supervisie van een dierenarts, die -- als de oorspronkelijke jeuk, waarvoor het medicijn werd gegeven, weer de kop zou opsteken -- mee zoekt naar de oorzaak en een oplossing. Daarvan is eerder nooit werk gemaakt. Nala is in haar jonge jaren aan entropion geopereerd. Verder is ze gezond.

Ze heeft een open houding naar mensen. In de trimsalon en bij de dierenarts laat ze zich gemakkelijk behandelen. Aan katten heeft ze een hekel. Kleine kinderen is ze niet gewend.Ze kan goed een aantal uren per dag alleen thuis blijven. Met honden gaat ze afstandelijk maar ontspannen om, als die haar ook met respect bejegenen. Ze leeft als hond alleen en dat bevalt haar goed. Nala is een schat van een Chow, die naar verwachting ook haar nieuwe eigenaar veel liefde en vreugde kan bieden.