Het is handig om uw Chow Chow van pup af aan te leren om zich op een (trim)tafel te laten föhnen, kammen, borstelen en betasten. Dit is niet alleen prettig in het dagelijks leven, maar zeker ook bij dierenartsbezoeken. Bent u van plan om met uw Chow Chow ook shows te bezoeken, dan is het handig om uw pup al vroeg te laten wennen aan het aanraken en betasten door anderen dan gezinsleden.

Zowel de kortharige als de langharige Chow Chow heeft regelmatig vachtverzorging nodig. Bij de langharige Chow Chow is een wekelijkse verzorgingsbeurt wenselijk, een kortharige Chow Chow zal meestal met minder verzorging toekunnen. Speciale vermelding verdient het verzorgen van de puppyvacht, het wisselen naar de volwassen vacht is een proces dat tijd neemt en in stappen verloopt, vooral bij de langharige Chow Chow.

Waterblazer
Er zijn Chowbezitters die kiezen voor kammen en borstelen. Maar verzorgen kan ook uitstekend met wassen en droogblazen.  Een prettig hulpmiddel daarbij is de zogenaamde 'waterblazer'.
Wie zijn hond twee maal per jaar aan het einde van de ruiperiode wast en regelmatig (eens per week of twee weken) met de waterblazer de vacht blaast, zal nauwelijks nog hoeven te borstelen en kammen: de vacht blijft dan zo luchtig en fris dat de kam door de vacht 'glijdt'.
Een puppy dat op deze manier zal worden verzorgd zal er plezier van hebben om al jong te wennen en zal gedurende zijn eerste levensjaar baat hebben bij een wasbeurt om de paar maanden.

Verdere details bij de fokker van uw puppy of op aanvraag bij de NCCC secretaris.